søndag 29. juli 2012

Venabygdfjellet- Sveastrand. 29.juli. Nest siste etappe på turen.

Dagens tur startet nesten i fritt fall ned til Ringebu fra Venabygdfjellet. Sjekk maks hastigheten på Endomondo! Jeg brukte nok en del på skivebremsene. 9% fall!. Den første mila gikk i rekordfart. Vel nede flatet det seg ut og trafikken langs riksveien var heftig. Svingte av fra riksveien ved  kafeteriaen ved Fåvang. Deretter krysset vi riksveien, som det ikke lenger var lov å sykle langs. Det bar oppover lia på Vestsidevegen, som gikk i berg og dalbane, smalt og svingete, en del hullete dårlig grusvei. Dette er ikke mye å tilby langdistanse sykkelturister. På det dårligste og smaleste partiet tutet en illsint bilist da han tapte 3 sekunder. Enkelte steder hvor bilistene synes å eie veien kan det være farligere å sykle enn på riksveien.
Vi holdt oss på vestsida fram til Biri hvor vi spiste middag. Rask ekspedering på Veikroa.

Forholdene for syklister etter Biri ble ikke særlig bedre. Dårlig merking opp og ned av hauger. Ikke rart at utlendinger vi traff på vei mot Nordkapp ristet på hode!
Syklistene var tydligvis glemt langs Mjøsa og i Gudbrandsdalen. Syklistene legger nok igjen mere penger enn bobilturistene som har med seg alt!
Det positive med sykling i de bratte liene er at vi får en flott utsyn over dalen og den enorme  biltrafikken. Håper at myndighetene ikke glemmer de myke trafikkantene i den store utbyggingen som nå pågår!
Dagens tur var på 109 km. Hittil har turen vært tilsammen 2313km.EN DAG Igjen før turen er fullført.

1 kommentar:

  1. Lykke til gutter, nå er dere godt i gang med siste etappe - så da går det vel bra. Synd at trafikken skal være en så stor utfordring, noe å gruble på før jeg selv tar en lignende tur etter at jeg pensjonerer meg...

    SvarSlett